Известие

Collapse
No announcement yet.

Разход на масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Разход на масло

Здравейте Алфисти!!!
    Какъв е нормалния разход на масло на 100 км или на 1000 км. Аз имах ена Алфа 156 1.8 на 230 000 км и ми гореше на 600 км малко повече от половин литър или излиза по 100 гр на 100 км.
    Слагах няколко руски добавки за спиране раэхода на масло и подобряване на компресията, но ефект никакъв, а много ми хвалеха руската добавка.
    Какво може да му има на двигателя и колко би струвало ремонта му - оправянето му???
    Алфа Ромео 156 2.0 Туин Спарк 98 г
    Алфа Ромео 156 1.8 Туин Спарк 99 г - бившата
    Алфа Ромео 146 1.6 Боксер 96 г - първата ми Алфа

е то в книжката си пише че е нормално да гори до 1л. на 1000км. и все пак всичко зависи от карането
    sigpicAlfa 156 1.8 TS '00

Comment

Re: Разход на масло

Първоначално публикувано от nickalas
      Здравейте Алфисти!!!
      Какъв е нормалния разход на масло на 100 км или на 1000 км. Аз имах ена Алфа 156 1.8 на 230 000 км и ми гореше на 600 км малко повече от половин литър или излиза по 100 гр на 100 км.
      Слагах няколко руски добавки за спиране раэхода на масло и подобряване на компресията, но ефект никакъв, а много ми хвалеха руската добавка.
      Какво може да му има на двигателя и колко би струвало ремонта му - оправянето му???
      нормлания разход е около 0/1000.
      ти си луд да слагаш тея добавки.
      ремонта - зависи кое е за смяна - на моя 2.0ТС беше 1200.
      Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
      Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Колеги. а какъв трябва да е цвета на маслото, че моето вчера го гледах и ми изглежда като прегоряло. Едно такова ръмно.

Comment

Първоначално публикувано от Stefan84
          е то в книжката си пише че е нормално да гори до 1л. на 1000км. и все пак всичко зависи от карането
          Мога да се съглася с теб при едно уточнение ако колата се кара само в високи обороти може но ако се кара леко да речем до 4500-5000 мисля че разход от 10л на 10К км не е нормален.
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

за момченца - син.
            за момиченца - розаф.

ако имаш съмнения - смени го.
            на моята е черно...
            Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV

Comment

според мен колегата nickalas просто има проблем с мотора.

Comment

Първоначално публикувано от vladu

на моята е черно...
                Еми сложи газ и няма да го цапа
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
                  Първоначално публикувано от vladu

на моята е черно...
                  Еми сложи газ и няма да го цапа
                  offtopic...
                  нали след ттва монтажа на 1.9JTD 16v ще е не само по желание, а и наложителен

Comment

ГАЗ!!!! Само през трупа ми!!!!!! Иначе ще го сменя. Нищо, че е сменявано преди 2000 хил., но искам Селения Рейсинг.

Просто питам информативно.

Comment

Първоначално публикувано от slaviego
                      ГАЗ!!!! Само през трупа ми!!!!!! Иначе ще го сменя. Нищо, че е сменявано преди 2000 хил., но искам Селения Рейсинг.

Просто питам информативно.
                      Това за газта беше чега колегата кара JTD. А цвета на маслото е трудно да се каже какъв трябва да е но ако чернее и е потъмняло сменяй го без да се замисляш а за рейсинга само хубави думи има един недостатък при температури под -5 малко е гъстичък и няколко секунди питраква двигателя.
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

Абе не знам колко масло трябва да гори като си юркаш бангията ама на мойта печка я изгори 100 гр на 8000-9000км я не. На толкова го сменям и нямам наблюдения за повече. Карам с Selenia WR 5/40 и и късам гъза от каране и юркане. И да маслото ми е черно щото горивата са ни насрани И такива работи .......
                        '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
                        Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
                        Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Моята харчеше 200мл. за 1000км. в началото, ама маслото се оказа на 17к км. Смених го и разхода падна наполовина, а за последните 2-3к. км. не помръдва. Може да има запушен маслен сепаратор, което се оправя с почистване на капака само. Профилактика лека, обаче при този разход се съмнявам да е само това. Странното е, че някои ТС не харчат никакво масло /моята старата/, а други си лапат яко, дори и съвсем нови.
                          2014: Deutschland über alles

Comment

Нека споделя и аз моя скромен опит. Продават едни химии за измиване на двигателя отВътре. Всички големи петролни компании имат такъв продукт. Сипва се в двг преди да се източи старото масло, поработва малко и се точи. Мотора светва отвътре. Изпитано е многократно. След тази операция маслото си запазва цвета по-дълго време. Виждал съм да точат масло със същия златист цвят, все едно че са го сипали вчера. Верно, беше скъпо масло, двг - бензинов. При дизелите е друго. Там по-бързо потъмнява, причините ги знаем всички. А относно разхода на масло - то си пише в книжките колко е. Но там дават цифрите информативно - много си зависи от:
                            1. Техническо състояние на двг;
                            2. Маслото скоро ли е сипано или скоро предстои смяната му;
                            3. Вискозитет на маслото;
                            4. Клас на качество на маслото;
                            5. Но не на последно място - стил на каране, всеки ден ли се кара колата, по-скоро студен или по-скоро топъл е двг, докато се кара, и още много такива дребни подробности около експлоатацията на двг.

И всички тези фактори заедно влияят върху разхода на масло.

Comment

Абе, кат мине литъра на 1000км не ми я хвали- ще ражда
                              Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Working...
                              X